Maria Mena

Låtskriver og artist Maria Mena lever, skriver og synger fra hjertet og er alltid åpen, ærlig, sårbar, sjenerøs, morsom og tapper. 

Maria har den sjeldne egenskapen å formidle en nyansert, men ufiltrert rekke av følelser, både på scenen og på plate. Helt siden gjennombruddet med ‘My Lullaby’ i 2002 har vi fått delta i hennes reise både som artist og menneske. Hun har satt ord på det utenkelige, unevnelige og uutholdelige som så mange føler, inkludert henne selv, og på så måte hjulpet utallige mennesker. Men hun kan også være finurlig og morsom, og hun berører mange med varme og humor sammenflettet med ømhet og smerte i sanger som ‘I don’t want to see you with her’, ‘Not OK’, ‘Just hold me’ og ‘All this time’.

2023 blir et travelt år for Maria Mena, ikke bare skal hun turnere, hun debuterer også som skuespiller i ‘Furia’ sesong 2. I tillegg til dette kommer nytt album med tittelen ‘And then came you’, som handler om å få tilbake troen på kjærligheten etter å ha mistet den.

Under de magiske konsertene i 2022 så man tårer og smilende ansikter hvor enn hun spilte, og hun befestet nok en gang sin rolle som en av Norges aller viktigste og mest populære artister. 

Til sommeren tar Maria Mena med seg bandet ut på turné igjen for å formidle følelser, humor og en ektefølt kjærlighet til musikken og de som blir berørt av den. Hun lover nok en gang en konsertopplevelse av de sjeldne. Maria Mena live byr på en hitparade få artister i Norge, om noen, er i nærheten av.

@mariamena_official

Johndoe

Et liveband som får deg på beina, du ikke klarer å sitte stille! Etter hele 20 år med norsk rock har Johndoe turnert og spilt i alle landets kriker og kroker, men aldri Kalvøya. Katalogen rommer låter som Rastløs Rock’n’Roll, Pyromantikk, Et Sunnhetstegn og Lengsel (som aldri forsvinn), bare tanken på å nyte disse med et glass kald drikke i hånda bringer et smil til enhver musikkentusiast.  

Denne høsten feirer bandet 20-årsjubileum for debutplata «Ja takk til trøbbel». Da plata kom i september 2003, skapte den furore i norsk musikkbransje. Aftenposten mente «Ja takk…» var «et av de bedre debutalbumene i norsk rock ever». 

Johndoe turnerte svært intensivt de kommende årene – og sto på scenen i Sandnessjøen så vel som på Øyafestivalen. Jubileet i høst blir markert med utgivelsen av debutalbumet på vinyl, samtidig som ei bok om bandet og plata er under tilblivelse.

@johndoetrondheim

Julia Marie Naglestad_silver_lining_21_0701

Silver Lining

Med medlemmer fra kritikerroste The Northern Belle og Louien, har den folky americana-kvartetten Silver Lining blitt omtalt som en slags supergruppe her i Norge. Bestående av fire talentfulle instrumentalister, derav tre også er låtskrivere, debuterte Silver Lining med den lavmælte og melankolske Heart and Mind Alike i 2018. På deres siste album, Go Out Nowhere, beveger de seg videre fra det mer sparsommelige og akustiske lydbildet på debuten, til et mer variert, cinematisk americana-sound.

I 2015 slo to medlemmer fra – det på den tiden up-and-coming bandet – The Northern Belle, seg sammen med to fra det nå oppløste Rattlers, til en Gillian Welch tribute-konsert. De fant raskt ut at dette prosjektet hadde potensial utover å spille coverlåter og begynte raskt å øve og skrive låter. Det viste seg at de vakre stemmene til Stine Andreassen og Live Miranda Solberg passet perfekt sammen med den røffere, dylanesque stemmen til Halvor Falck Johansen. De tre sangernes akustiske gitarsamspill ble ytterligere komplementert og løftet av Bjørnar Ekse Brandseths elektriske gitar, pedal steel og dobro.

@silverliningnorway

Ole Kirkeng Pressebilde

Ole Kirkeng

Ole Kirkeng plasserte seg behørig på det norske musikk-kartet da han etter fem år i Statene vendte tilbake til Norge i 2021 og debuterte med den kritikerroste EPen  «Rocking Chair» – som vant Spellemannsprisen (Grammis) i kategorien Country samme år.

Etter å ha bodd og jobbet i New York, turnert USA og Europa i grammynominerte Courtney Marie Andrews’ band, gjort supportturné for Molly Tuttle, har han utviklet seg til en låtskriver og historieforteller med en iørefallende meloditeft.

Musikken til Ole går i dialog med lytteren – beskriver hverdagens magi og utfordringer på en relaterbar, lyrisk og tidvis humoristisk måte, med gjenkjennelige karakterer, scener og historier. En velbalansert blanding av klassisk amerikansk singer/songwriter-materiale og en til tider litt mer luftig indierock-sensibilitet. 

I 2022 kvesset Ole igjen tekstforfatter-blyanten og spilte inn sin første full-lengder, som går i pressa høsten 2023 – produsert og spilt inn med strengeinstrument-guruen Geir Sundstøl.

@olekirkeng

Skroll til toppen